Microblading

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Toimenpiteellä saadaan luotua puuttuvat kulmakarvat, vahvistettua omia kulmakarvoja tai korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa.

 

Kyseessä on erittäin hellävarainen kulmien muotoilutoimenpide kun se tehdään oikein. Toimenpide on kehittynyt todella paljon vuosi vuodelta, ja myös microbladingissä käytettävät terät ja värit ovat aivan eri luokkaa kuin vielä 5 vuotta sitten.

 

Microblading sopii kaikenikäisille, mutta joillain asiakkailla on sen verran ohut, huokoinen tai paksu iho, että pigmentointi voi olla parempi vaihtoehto. Tämän näemme vasta paikan päällä. Toimenpiteisiin varattu aika on sama molemmissa, joten ei väliä kumman valitset, tekniikan voi vaihtaa vielä vastaanotolla.

Kauanko lopputulos kestää?

Toimenpiteessä väriä laitetaan epidermiksen ja dermiksen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Väri häviää ihosta vähitellen haalistuen noin vuodessa tai kahdessa. Pysyvyys on yksilöllistä, joskus harvoin pysyvyys voi olla jopa 3–4 vuottakin.

Onko toimenpide kivulias?

Ei ole, vaan lähinnä epämiellyttävä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen laitamme iholle puudutetta, jonka jälkeen toimenpide tunnu enää juuri lainkaan.

Miten valmistaudun toimenpiteeseen?

Jätä kalanöljykapselit pois kuukausi ennen toimenpidettä ja vältä särkylääkkeitä, kofeiinia ja alkoholia 24 tuntia ennen tuloasi. Tule toimenpiteeseen omassa kulmameikissä jos meikkaat kulmiasi. Tällöin näemme parhaiten, mihin tummuuteen ja paksuuteen olet tottunut, niin saat juuri sinulle tutunnäköiset kulmat.

Toimenpiteen jälkeen

Iho saattaa hiukan punoittaa, mutta punoitus katoaa nopeasti. Kulmat ovat aluksi myös hiukan tummemmat.

 

Voit huoletta mennä esimerkiksi töihin välittömästi toimenpiteen jälkeen. Kulmien ihoa ei saa kosketella, ja niiden on annettava olla rauhassa viikon ajan. Tällöin on vältettävä saunomista, uimista, aurinkoa, kulmien meikkaamista ja puhdistamista aineilla sekä rasvaamista. Hikiliikuntaa on hyvä välttää kolme päivää. Kulmat hilseilevät hiukan parantuessaan, harvoin tulee rupea.

Parantunut lopputulos

Parantunut lopputulos on nähtävillä noin viikon päästä. Joskus parantuminen voi kestää kymmenisen päivää. Väri voi vielä hiukan haalistua ja pehmetä tämän jälkeenkin. Kahden viikon kohdalla näet viimeistään mitä kulmiin jäi.

 

Vahvistuksessa väriä lisätään sinne, mistä sitä on lähtenyt liikaa. Joskus harvoin iho vaatii ylimääräisen vahvistuksen vielä vahvistuksen jälkeen, mutta tämä on harvinaista. Ylimääräinen vahvistus eli kolmas kerta maksaa 150 euroa.

Kulmien muodon suunnittelu ja värin valinta

Kulmat suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Ensimmäisellä kerralla olemme varovaisia värin suhteen. Väriä voi aina tummentaa vielä vahvistuksessa.

 

Kaikille kasvoille ei sovi samanlaiset kulmat. Mitä lähempänä pysymme asiakkaan omia karvoja, sitä parempi on lopputulos. Mitä enemmän yrittää rakentaa jotain, mitä asiakkaalla ei itsellään ole, sitä tehdymmältä lopputulos näyttää.

 

Ensimmäinen toimenpide kestää noin 60–90 min, joskus 2 tuntia, riippuen siitä, miten nopeasti iho ottaa värin vastaan. Mitä vähemmällä työstöllä väri saadaan ihoon, sitä parempi lopputulos.

Raskaus ja imetys

Emme tee kulmia raskaana oleville, imettäville kyllä.

Esteet microbladingille?

 • Roaccutan-kuuri (toimenpiteen voi tehdä 6 kk lääkekuurin jälkeen)
 • syöpähoidot (hoitojen loputtua voit kysyä lääkäriltä, milloin voit tulla toimenpiteeseen)
 • raskaus
 • HIV
 • verenvuototauti
 • puudutusaineallergia
 • tulehdus tai ihottuma kulmien alueella

Huom. jos kulmissasi on luomia, ne täytyy kiertää, eikä niiden päälle voi viedä väriä.

Verenluovutus kulmien teon jälkeen?

Kuten tatuoinninkin jälkeen, täytyy sinun odottaa neljä kuukautta ennen kuin luovutat verta.

Kärsivätkö omat karvat?

Omat karvat eivät kärsi microbladingistä.

Botox ja kulmat?

Kulmat olisi hyvä tehdä silloin, kun botoxin vaikutusta ei ole (ainakaan paljoa). Tällöin näemme kulmien luonnollisen asennon ja symmetrian.

Montako käsittelyä on tarpeen?

Joskus yksi kerta riittää, yleensä tarvitaan kaksi kertaa, ja joskus harvoin kolmas ylimääräinen kerta, jos väri ei meinaa tarttua. Erilaiset ihot pitävät väriä eri tavoin. Huomioithan, että jos kolmas kerta tarvitaan, on se maksullinen. Vanhojen pigmentointien päälle tehdessä väri voi välillä tarttua huonosti.

Toimenpiteeseen tulo

Tule omalla kulmameikillä toimenpiteeseen, sillä haluan nähdä, miten itse meikkaat kulmasi. Vältä aspiriinia, ibuprofeiinia ja muita kipulääkkeitä 48 tuntia ennen toimenpidettä. Älä käytä alkoholia edellisenä päivänä.

Jälkihoito

Saat hoitolasta mukaasi jälkihoitolapun. Vältä aurinkoa, saunomista, uimista ja alueen meikkaamista viikon ajan, hikijumppaa viisi päivää. Älä revi kulmiin muodostuvaa rupea tai hilseilyä, älä myöskään rasvaamalla rasvaa sitä irti. Voit pestä hiuksiasi normaalisti, eikä haittaa, jos kulmille menee vettä. Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen. Älä värjää kulmia kahteen viikkoon.

TÄRKEÄÄ JA REHELLISTÄ INFOA – luethan tarkasti!

 • Kaikista tummimmat sävyt voivat näyttää välillä luonnottomilta. Suosimme aloittamista keskiruskealla ja vaalemmilla sävyillä, jos mahdollista.
 • Jokaisen iho käyttäytyy eri tavoin kulmia tehdessä sekä paranemisprosessissa.
 • Liian lähelle toisiaan piirretyt karvat leviävät yhteen, joten on tärkeää jättää ihoa näkyviin karvojen väliin.
 • Unohda muotikulmat ja piirretyt hajakarvat kulmien ympärille. Tulet katumaan niitä myöhemmin.
 • Kyseessä on täysin eri asia kuin meikkaaminen. Microblading-kulmia ei voi pestä pois, joten maltti paksuudessa ja tummuudessa on hyväksi.
 • Jonkun iholla karva jää superohueksi, toisen iholla vähän paksummaksi.
 • Jos otsasi lihakset ovat voimakkaat ja nostelet kulmakarvoja eri asentoihin, olet ottanut botoxia joka saa kulmasi käyttäytymään eriparisesti, tai kulmasi ovat lähtökohtaisesti täysin eri korkeudella, on mahdotonta saada ne symmetrisiksi joka ilmeessä. Mutta saamme ne kuitenkin aina symmetrisemmäksi, kuin mikä oli lähtötilanne.
 • Suosittelemme lopputulosta, joka ei ole kuin huutomerkki meikittömillä kasvoilla.
 • Sellaista lopputulosta ei ole, mikä näyttäisi hyvältä sekä meikittömillä kasvoilla sekä iltasilmämeikin kanssa. Mieluummin kannattaa lisätä kulmiin meikkiä silloin kun meikkaat esimerkiksi iltajuhliin. Toki aina kuuntelemme asiakkaan toiveita!
 • Olemme kouluttautuneet myös puuteritekniikkaan. Tarvittaessa yhdistämme microbladingiin myös shading-tekniikkaa samaan hintaan.

Kiinnostaako kulmien microblading? Varaa aika kauneushoitolaan Helsingin Töölössä!

Ajanvaraus