Micro­blading

Mitä microblading on?

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Toimenpiteellä saadaan luotua puuttuvat kulmakarvat, vahvistettua omia kulmakarvoja tai korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa.

Toimenpiteessä väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Väri häviää ihosta vähitellen haalistuen. Käyttämissäni väreissä ei ole rautaoksidia joten ne eivät jätä jälkeensä ikäviä punaisia tai sinisiä sävyjä. Käytän Swiss Colorin värejä, jotka ovat markkinoiden puhtaimmat värit.

Kauanko lopputulos kestää?

Lopputuloksen kestoon vaikuttavat monet tekijät, se on hyvin yksilöllistä. On realistista odottaa tuloksen säilyvän noin vuoden, mutta se voi kestää iholla jopa 1,5- 2  vuotta. Olen tuhansien tehtyjen kulmien jälkeen oppinut, että pysyvyys on aina ihmisestä ja ihosta kiinni. Aikuisella ohuella iholla väri pysyy paremmin kuin nuorella iholla, normaali iholla väri pysyy paremmin kuin rasvaisella jne. Joskus äärettömän harvoin jonkun iho ei kertakaikkiaan pidä väriä.

Onko toimenpide kivulias?

Ensimmäiset viillot tehdään microbladingissa ilman puudutusta, mikä tuntuu hiukan epämiellyttävältä. Yksi sanoo sen tuntuvan kuin karvoja nypittäisiin, toinen taas kokee sen kivuliaana. Kun raamit on saatu ikuistettua, toimenpide jatkuu puudutuksen kanssa. Pintapuudute haihtuu elimistöstä 2 h kuluessa. 

Toimenpiteen jälkeen

Iho saattaa punoittaa hetken joillakin, toisilla taas ei. Asiakkaat aina hämmästelevät, kuinka vähän tehty toimenpide näkyy. Voit siis hyvin mennä heti takaisin töihin ja ihmisten ilmoille. Iho on tärkeää pitää puhtaana, eikä kulmien aluetta saa kosketella.  Kulmia hoidetaan n. 7 päivää varmuuden vuoksi, jotta ne paranevat hyvin, eivätkä tulehdu. Tunnet itse kun iho tuntuu parantuneen. Väri tummenee heti toimenpiteen jälkeen, mutta vaalenee n. viikon sisällä.

Täysin parantunut tulos

Täysin parantunut lopputulos näkyy noin neljän viikon päästä. Kulmiin saattaa toimenpiteen jälkeen tulla rupea tai ne hilseilevät pikkuhiljaa liiallisen värin ulos. Hilseily/rupivaihe saattaa kestää viikosta kahteen, yleensä noin 7 - 10 päivää. Noin kuukaudessa pigmentti on asettunut. Vahvistuksessa väriä lisätään sinne, mistä sitä on liikaa lähtenyt. Useasti kulmien alkuosa ainakin joudutaan vahvistamaan. Harvoin väri jää jo ensimmäisestä kerrasta niin hyvin, ettei vahvistusta tarvita. Varaudu siis aina siihen, että vahvistus tehdään. 

Kulmien muodon suunnittelu ja värin valinta

Suunnittelu ja värin valinta tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Otan asiakkaan omat toiveet huomioon, ja teen mieluummin aluksi vähän varovaisemmin ja sitten tarvittaessa sävyä voi tummentaa vahvistuksessa. Nuoret suosivat usein paksua ja näyttävää muotoa, aikuiset naiset enemmänkin kohottavaa ja hienovaraista omien kulmien täyttöä. Kaikille kasvoille ei sovi samanlaiset kulmat. Meikkaajana kasvojen symmetria ja kulmien oikeaoppiset alku- ja loppupisteet ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi.

Piirrämme raamit yhdessä ja sen jälkeen kun asiakas on ne hyväksynyt, aloitamme kulmien teon. Käytän asiakasta välillä istualleen ja tarkastelemme peilistä välivaiheita yhdessä.

Ensimmäinen toimenpide kestää 1,5- 2 tuntia. 

Raskaus ja imetys

En tee kulmia raskaana oleville, imettäville kyllä. 

Esteet microbladingille?

Esteitä ovat mm. Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 6 kuukautta), se että olet syöpähoidossa (lääkäriltä voi kysyä luvan milloin on mahdollista tulla), raskaus, HIV, verenohennuslääkkeet, diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), verenvuototauti,  puudutusaineallergia, muu tulehdus, ihottuma kulmien alueella ja keloiditaipumus,  Jos ihossasi on luomia kulmien alueella, ne täytyy kiertää. Niiden päälle ei voi pigmentoida.

Verenluovutus kulmien teon jälkeen?

Kuten tatuoinninkin jälkeen, odota 4 kuukautta ennen kuin luovutat verta (perustuu Euroopassa noudatettaviin säännöksiin).

Kärsivätkö omat karvat?

En ole koskaan kuullut enkä nähnyt, että toimenpide vaikuttaa karvankasvuun. Karvat eivät myöskään katkeile toimenpiteen aikana.

Botox ja kulmat?

Jos mietit ottavasi botoxia ja aprikoit työjärjestystä, suosittelen että ensin tehdään kulmat ja sitten vasta otat botoxia.

Montako käsittelyä on tarpeen?

Joskus yksi kerta riittää, yleensä tarvitaan kaksi kertaa ja joskus harvoin kolmas ylimääräinen kerta, jos väri ei meinaa tarttua. Erilaiset ihot pitävät väriä eri tavoin. Huomioithan, että jos kolmas kerta tarvitaan, se on maksullinen. Vanhojen pigmentointien päälle tehdessä, väri voi välillä tarttua huono

Toimenpiteeseen tulo

Tule omalla kulmameikillä toimenpiteeseen, haluan nähdä miten itse meikkaat kulmasi. 48 tuntia ennen toimenpidettä vältä aspiriinia, ibuprofeiinia ja muita kipulääkkeitä. Älä käytä alkoholia edellisenä päivänä.

Jälkihoito

Saat hoitolasta mukaasi jälkihoitolapun  Vältä aurinkoa, saunomista, uimista ja alueen meikkaamista viikko, hikijumppaa 5 päivää. Älä revi kulmiin muodostuvaa rupea tai hilseilyä, älä myöskään rasvaamalla rasvaa sitä irti. Voit pestä hiuksiasi normaalisti, eikä haittaa, jos kulmille menee vettä. Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen. Älä värjää kulmia kahteen viikkoon.

TÄRKEÄÄ JA REHELLISTÄ INFOA – luethan tarkasti!

Mitä tummempaa väriä käytetään, sitä luonnottomampi on sävy lopputuloksessa.Vaikka yleisesti puhutaan, että väri vaalenee 30 - 40 %, näin ei aina käy. Siksi aloitan aina vaaleammilla väreillä. Ihosi muuttaa sävyt lopulliseen muotoonsa. Vahvistuksessa väriä saadaan aina tummennettua, jos se on tarpeen. Liian lähelle ”täydellisesti” piirretyt karvat leviävät yhteen parantuessaan ja viimeistään ajan saatossa. On parempi jättää raot kunnolla näkyviin ensimmäisellä kerralla ja tarvittaessa seuraavalla kerralla paikkailla koloja. On paljon ihosta kiinni, millaisiksi karvat paranevat. Joillakin ne jäävät ohuemmiksi ja joillakin hiukan paksummiksi. Lopputulos ja lopullinen sävy eivät siis ole täysin tekijän hallinnassa koskaan ja lopputulos vaihtelee ihmisestä riippuen. Siksi varovaisuus ensimmäisellä kerralla on tärkeää. 

Jos ihosi ovat hyvin ilmeikkäät (nostat toista kulmakarvaa), olet kohottanut botoxilla kulmakarvoja tai kulmasi ovat iän myötä laskeutuneet hyvin eri korkeudelle, on mahdotonta saada ne täysin symmetrisiksi. Eriparisuutta voidaan korjata kyllä niin, että kulmat saadaan enemmän symmetrisiksi kuin ne olivat ennen käsittelyä.

Muista, että kyseessä ovat värillä tehtävät karvat. Myös omien karvojen sijainti tuo omat haasteensa, kun metsästetään symmetriaa. Luonnollisin lopputulos saadaan, kun omia karvoja jätetään kulmiin mahdollisimman paljon. Suosittelen myös lopputulosta, joka ei ole liian kova, kun olet ilman meikkiä. Kulmat eivät saa hallita liikaa kasvojasi. Lopputulos ei ole mielestäni kaunis silloin, kun kaikki huomaavat sinusta vain kulmakarvat.

Olen myös sitä mieltä, että sellaista lopputulosta ei ole, joka näyttää täydelliseltä ilman meikkiä sekä meikin kanssa. Mieluummin suosin lopputulosta, joka on kaunis ilman meikkiä ja jota voi tarvittaessa hieman vielä tummentaa ruskealla kulmageelillä meikattaessa. Mutta toki myös tässä kuuntelen asiakkaan toiveita :)

Teen microblading-kulmamuotoilut Helsingissä, Velvet Töölön tiloissa.

Varaa aikasi tästä »