Microblading

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Toimenpiteellä saadaan luotua puuttuvat kulmakarvat, vahvistettua omia kulmakarvoja tai korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa.

Toimenpiteessä väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Väri häviää ihosta vähitellen haalistuen. Käyttämissäni väreissä ei ole rautaoksidia, joten ne eivät jätä jälkeensä ikäviä punaisia tai sinisiä sävyjä. Käytän Swiss Colorin värejä, jotka ovat markkinoiden puhtaimmat.

Kauanko lopputulos kestää?

Lopputuloksen kesto on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet tekijät. On realistista odottaa tuloksen säilyvän noin vuoden, mutta se voi kestää iholla jopa 1,5–2 vuotta. Olen tuhansien tehtyjen kulmien jälkeen oppinut, että pysyvyys on aina ihmisestä ja ihosta kiinni. Aikuisella ohuella iholla väri pysyy paremmin kuin nuorella iholla, ja normaalilla iholla väri pysyy paremmin kuin rasvaisella, jne. Joskus äärettömän harvoin jonkun iho ei kertakaikkiaan pidä väriä.

Onko toimenpide kivulias?

Ensimmäiset viillot tehdään microbladingissa ilman puudutusta, mikä tuntuu hiukan epämiellyttävältä. Yksi sanoo microbladingin tuntuvan kuin karvoja nypittäisiin, toinen taas kokee sen kivuliaana. Kun raamit on saatu ikuistettua, toimenpide jatkuu puudutuksen kanssa. Pintapuudute haihtuu elimistöstä kahden tunnin kuluessa.

Toimenpiteen jälkeen

Iho saattaa punoittaa hetken joillakin, toisilla taas ei. Asiakkaat hämmästelevät aina, kuinka vähän tehty toimenpide näkyy. Voit siis hyvin mennä heti takaisin töihin ja ihmisten ilmoille. Iho on tärkeää pitää puhtaana, eikä kulmien aluetta saa kosketella. Kulmia hoidetaan noin seitsemän päivää varmuuden vuoksi, jotta ne paranevat hyvin eivätkä tulehdu. Tunnet itse, kun iho tuntuu parantuneen. Väri tummenee heti toimenpiteen jälkeen, mutta vaalenee noin viikon sisällä.

Täysin parantunut tulos

Täysin parantunut lopputulos näkyy noin neljän viikon päästä. Kulmiin saattaa toimenpiteen jälkeen tulla rupea, tai ne hilseilevät pikkuhiljaa liiallisen värin ulos. Hilseily/rupivaihe saattaa kestää viikosta kahteen, yleensä noin 7–10 päivää. Noin kuukaudessa pigmentti on asettunut. Vahvistuksessa väriä lisätään sinne, mistä sitä on lähtenyt liikaa. Usein ainakin kulmien alkuosa joudutaan vahvistamaan. Harvoin väri jää jo ensimmäisestä kerrasta niin hyvin, ettei vahvistusta tarvita. Varaudu siis aina siihen, että vahvistus tehdään.

Kulmien muodon suunnittelu ja värin valinta

Suunnittelen ja valitsen värin aina yhdessä asiakkaan kanssa. Otan asiakkaan omat toiveet huomioon, ja teen mieluummin aluksi vähän varovaisemmin. Sitten tarvittaessa sävyä voi tummentaa vahvistuksessa. Nuoret suosivat usein paksua ja näyttävää muotoa, aikuiset naiset enemmänkin kohottavaa ja hienovaraista omien kulmien täyttöä. Kaikille kasvoille eivät sovi samanlaiset kulmat. Meikkaajana kasvojen symmetria ja kulmien oikeaoppiset alku- ja loppupisteet ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi.

Piirrämme raamit yhdessä, ja sen jälkeen kun asiakas on ne hyväksynyt, aloitamme kulmien teon. Käytän asiakasta välillä istumassa, ja tarkastelemme peilistä välivaiheita yhdessä.

Ensimmäinen toimenpide kestää 1,5–2 tuntia.

Raskaus ja imetys

En tee kulmia raskaana oleville, imettäville kyllä.

Esteet microbladingille?

Esteitä ovat mm. Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla kuusi kuukautta), se että olet syöpähoidossa (lääkäriltä voi kysyä luvan siihen, milloin on mahdollista tulla), raskaus, HIV, verenohennuslääkkeet, diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), verenvuototauti, puudutusaineallergia, muu tulehdus, ihottuma kulmien alueella ja keloiditaipumus. Jos ihossasi on luomia kulmien alueella, ne täytyy kiertää eikä niiden päälle voi pigmentoida.

Verenluovutus kulmien teon jälkeen?

Kuten tatuoinninkin jälkeen, odota neljä kuukautta, ennen kuin luovutat verta (perustuu Euroopassa noudatettaviin säännöksiin).

Kärsivätkö omat karvat?

En ole koskaan kuullut enkä nähnyt, että toimenpide vaikuttaa karvankasvuun. Karvat eivät myöskään katkeile toimenpiteen aikana.

Botox ja kulmat?

Jos mietit ottavasi botoxia ja aprikoit työjärjestystä, suosittelen että kulma tehdään ensin ja sitten vasta otat botoxia.

Montako käsittelyä on tarpeen?

Joskus yksi kerta riittää, yleensä tarvitaan kaksi kertaa, ja joskus harvoin kolmas ylimääräinen kerta, jos väri ei meinaa tarttua. Erilaiset ihot pitävät väriä eri tavoin. Huomioithan, että jos kolmas kerta tarvitaan, se on maksullinen. Vanhojen pigmentointien päälle tehdessä, väri voi välillä tarttua huonosti.

Toimenpiteeseen tulo

Tule omalla kulmameikillä toimenpiteeseen, sillä haluan nähdä, miten itse meikkaat kulmasi. Vältä aspiriinia, ibuprofeiinia ja muita kipulääkkeitä 48 tuntia ennen toimenpidettä. Älä käytä alkoholia edellisenä päivänä.

Jälkihoito

Saat hoitolasta mukaasi jälkihoitolapun. Vältä aurinkoa, saunomista, uimista ja alueen meikkaamista viikon ajan, hikijumppaa viisi päivää. Älä revi kulmiin muodostuvaa rupea tai hilseilyä, älä myöskään rasvaamalla rasvaa sitä irti. Voit pestä hiuksiasi normaalisti, eikä haittaa, jos kulmille menee vettä. Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen. Älä värjää kulmia kahteen viikkoon.

TÄRKEÄÄ JA REHELLISTÄ INFOA – luethan tarkasti!

Mitä tummempaa väriä käytetään, sitä luonnottomampi on lopputuloksen sävy. Vaikka yleisesti puhutaan, että väri vaalenee 30–40 %, näin ei aina käy. Siksi aloitan aina vaaleammilla väreillä. Ihosi muuttaa sävyt lopulliseen muotoonsa. Vahvistuksessa väriä saadaan aina tummennettua, jos se on tarpeen. Liian lähelle ”täydellisesti” piirretyt karvat leviävät yhteen parantuessaan ja viimeistään ajan saatossa. On parempi jättää raot kunnolla näkyviin ensimmäisellä kerralla ja tarvittaessa seuraavalla kerralla paikkailla koloja. On paljon ihosta kiinni, millaisiksi karvat paranevat. Joillakin ne jäävät ohuemmiksi ja joillakin hiukan paksummiksi. Lopputulos ja lopullinen sävy eivät siis ole täysin tekijän hallinnassa koskaan, vaan lopputulos vaihtelee ihmisestä riippuen. Siksi varovaisuus ensimmäisellä kerralla on tärkeää.

Jos kulmasi ovat hyvin ilmeikkäät (nostat toista kulmakarvaa), olet kohottanut botoxilla kulmakarvoja tai kulmasi ovat iän myötä laskeutuneet hyvin eri korkeudelle, on mahdotonta saada ne täysin symmetrisiksi. Eriparisuutta voidaan korjata kyllä niin, että kulmat saadaan enemmän symmetrisiksi kuin ne olivat ennen käsittelyä.

Muista, että kyseessä ovat värillä tehtävät karvat. Myös omien karvojen sijainti tuo omat haasteensa, kun metsästetään symmetriaa. Luonnollisin lopputulos saadaan, kun omia karvoja jätetään kulmiin mahdollisimman paljon. Suosittelen myös lopputulosta, joka ei ole liian kova, kun olet ilman meikkiä. Kulmat eivät saa hallita liikaa kasvojasi. Lopputulos ei ole mielestäni kaunis silloin, kun kaikki huomaavat sinusta vain kulmakarvat.

Olen myös sitä mieltä, että sellaista lopputulosta ei ole, joka näyttää täydelliseltä ilman meikkiä sekä meikin kanssa. Mieluummin suosin lopputulosta, joka on kaunis ilman meikkiä ja jota voi tarvittaessa hieman vielä tummentaa ruskealla kulmageelillä meikattaessa. Mutta toki myös tässä kuuntelen asiakkaan toiveita!